Salátafüggő

Zöldlét, meg amit akartok

Minden, amit a különleges menyasszonyi csokrokról tudnunk kell

2022. december 14. 13:33 - Zoli530

Minden nő kislánykora óta álmodozik az esküvőjéről, a nagy fehér habos-babos ruháról, hajnalig tartó ünneplésről, igaz szerelemről és családról. A Nagy nap rengeteg előkészületet igényel. Mindenki szeretné, ha tökéletesen sikerülne, minden apró részletre nagy hangsúlyt fektet az ifjú pár. Az esküvő elengedhetetlen kellékei közé sorolhatók a különleges csokrok.  A menyasszonyi csokor a polgári szertartáson és az egyházi szertartáson egyaránt mindig a menyasszony kezében van, amit mindenki megcsodálhat

 

Remekül meg lehet vele az esküvő tematikáját ragadni. Az esküvő tematikáját is figyelembe szokták venni a megfelelő csokor kiválasztásakor. Ilyenkor leginkább a dekorációs színeket, az évszakot, a helyszínt és nem utolsó sorban a menyasszony ruháját, sminkjét veszik alapul.

A virágok szimbolikus jelentéséről:

Az egyik nagy kérdés a menyasszonyi csokor szempontjából, hogy milyen típusú virágokat tartalmazzon, illetve milyen színű és elrendezésű legyen. Fontos megemlíteni, hogy a virágok szimbolikus jelentést hordoznak. Ez a kultúra már évszázadokkal ezelőtt kialakult. Akkoriban szigorú etikai szabályok vonatkoztak mind a férfiakra, mind a nőkre. Egymással komoly szándék nélkül a kapcsolatot sem vehették fel. Egy virágcsokor számtalan üzenetet hordozhat, közvetíthet. Ezzel ki tudta fejezni a férfi a nő iránti vonzalmát, illetve a nők is annak viszonzását.

A színek és a fajták jelentése:

A virágok színei is szimbolikus jelentéssel bírnak. A fehér szín már évszázadok óta a tisztaságot, ártatlanságot jelképezi, a rózsaszín a kecsességet, a vörös a szerelmet, a zöld a reményt. A virágok fajtái is különböző jelképként funkcionálnak. A vörös rózsa a szerelmet, a tulipán a nőiességet, az orchidea a műveltséget, a gyöngyvirág a szerénységet, az írisz a reményt, a borostyán a hűséget, a fehér liliom a tisztaságot és a méltóságot, a dália az eleganciát, a jácint a játékosságot, a viola a ragaszkodást jelenti.

A menyasszonyi csokor formáiról:

Leggyakoribb virágok, amik egy menyasszonyi csokorban megtalálhatóak: rózsa, tulipán, kála, orchidea. A menyasszonyi különleges csokrok különböző formájúak lehetnek. A leggyakoribb forma a gömb, de vannak, akik rendhagyó módon csepp vagy szív alakú csokrot szeretne a kezében tartani a nagy napon.

A különleges, egyedi menyasszonyi csokrokról:

A mai modern világban már nem csak kifejezetten virágokból állhat a menyasszonyi csokor. Lehet újrahasznosított csokrot készíteni, vagy a csokrot akár más tárgy is helyettesítheti. A csokor díszíthető gyöngyökkel, kövekkel, különböző növényekkel, figurákkal. Ezeket mind a virágok közé lehet rakosgatni. Vannak olyan személyek, akik az élő virág helyett művirágot választanak, így később örökké gyönyörködhetnek a menyasszonyi csokorban. Határ a csillagos ég és a kreatív fantázia, mert egy szuper koncepcióval egy igazán emlékezetes, különleges alkotás jöhet létre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://salatafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr2218001996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása