Salátafüggő

Zöldlét, meg amit akartok

Milyen okos eszközöket használunk és hogyan?

2019. május 27. 02:23 - Zoli530

A cégen belül körbement ez a kérdés, itt pedig elolvashatod a válaszainkat.

telefon.jpg

N, tartalom

Eddig csak a telefonom okos! Néha letöltök rá 1-2 applikációt, főleg az egészséggel kapcsolatosan. Pl. Vima Run, WomanLog, Stepz, ezek mind a mozgással kapcsolatosak. Én is gondolkozok egy karkötőn, mert jó lenne a pulzusszámot futás közben mérni és kontrollálni, néhány értékkel tisztában lenni. 

Utazás során biztos, hogy letöltök valamilyen city appot, amivel jobban el tudom magam navigálni kiruccanás közben. SkyView Liteom is van, ha csillagokat szeretnék tanulmányozni.

Az okosfogkefe nekem is tetszik, jó lenne egy okos fűnyíró is az udvarba, bár szeretek füvet nyírni, csak az időm kevés....

Alapjáraton kütyü ellenes vagyok, mert ezáltal még több időt tölt az ember a telefonja, meg elektronikus eszközök társaságában, viszont nyilván vannak tényleg okos kis szerkezetek, amik meg tudják könnyíteni az ember életét, esetleg az életminőségen javítanak.

Ha el kellene döntenem, hogy okos házban vagy egy tanyán szeretném tölteni az életemet, akkor a tanyára szavaznék. Élet hagyományos módszerekkel, nyugalomban, kütyü mentesen! Aztán jön a másik oldal, hogy manapság az embernek annyira sok az elfoglaltsága, munkája,, hogy egy okos háztartással lehet kényelmesebben elvegetál!

S, minden

Az okostelefon az én zsebemben is ott van, és azt hiszem kimaxolom. Innen intézem a vállalkozás napi életéhez tartozó feladatok nagy részét. Talán furának tűnhet, de azokat a dolgokat amik általában kizökkentik az embereket (mint a levelezés vagy a social média) szándékosan letiltom. 

Az okosháztartás gondolata egyébként nagyon foglalkoztat, első lépésként egy okos porszívó beszerzésén gondolkodunk a feleségemmel. Itt felmerült az is, hogy okosfogkefét is beszerzünk, amivel a gyerekek fogmosási hajlandóságát próbáljuk növelni.

okos-eszkozok.jpg

Z, fejlesztő

Munkám során próbálom a lehető legtöbb feladatot automatizálni, és ez egyre jobban kezd kiterjedni a magánélet felé is.

Elkezdtem építeni egy szenzorhálózatot és a cél egy okosotthon felépítése. Elsőként biztonsági funkciókat látna el a hálózat, úgy mint mozgásérzékelők, riasztók. Ez mellett a takarékosság is fő szempont, hő-, és fogyasztásmérőkkel szeretném növelni az energiahatékonyságot.

R, fejlesztő

Jelenleg egy Huawei P20 Pro okostelefont használok és egy Huawei Band 2 okoskarkötőt, ha nem felejtem el feltölteni.

Napi szinten az okostelefonon tartom a kapcsolatot. (SMS, hívás, Messenger) Ezen kívül még a közösségi életemet is rajta keresztül élem. (Facebook, Instagram, Snapchat) Szoktam jegyzetelni, emlékeztetőt írni és naptárat vezetni is. Ha munka után az ágyban este kikapcsolódni szeretnék, akkor arra a YouTube alkalmazást használom. (ritkán HBO GO, RTL Most vagy TV GO)

Okoskarkötőn mindig látom a telefonom értesítéseit. Számolja a lépéseimet, elégetett kalóriáimat, figyeli az alvásomat és még egy csomó érdekes hasznos adatot kiír az egészség alkalmazásban.

Tervezni jelenleg nem tervezek okos eszközt, de az okos otthon téma nagyon érdekel. Egyszer talán eljön annak az ideje is, hogy beokosítom az otthonunkat. 

Z, SEO

Az okos eszközök közül én egyelőre csak okostelefont használok, viszont az az utóbbi időben egyre többször. Nemrég kezdtem el használni munka kapcsán az IFTTT oldalt, amellyel különböző egyszerű automatizmusokat lehet létrehozni és az Androidos rendszereket is támogatja.

A telefonomat gyakran használom aktivitás- és teljesítménymérőként a Runkeeper appal. Ezt eredetileg futáshoz használtam, viszont amíg kényszerszüneten vagyok, a túraszerű kiruccanásoknál mérem vele az időket. Gondolkodom egy aktivitásmérő karkötő beszerzésén, mivel a telefon használata nem annyira kényelmes ilyen célra.

Tetszik az is, hogy az okos eszközök hozzájárulhatnak szeretteink biztonságához és kényelméhez is. Idősődő szüleim miatt például az okosórák elesést jelző és életjeleket figyelő funkciói szimpatikusak, illetve a távolról figyelhető biztonsági rendszerek telepítése és üzemeltetése is olcsóbbá vált ezzekkel a technológiákkal.

ulomunka.jpg

Képek: [forrás] [forrás] [forrás] [forrás]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://salatafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr8114863378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása