Salátafüggő

Zöldlét, meg amit akartok

Kirándulás gyerekkel - Mire készüljünk fel még tervezéskor?

2019. április 18. 14:14 - Doz

Mielőtt nekifogunk a kirándulás tervezésének gyermekeinkkel közösen, érdemes azt jobban is átgondolni. Ha gyermekeink nem szoktak hozzá a gyalogláshoz, sok csalódást, akár veszekedést is okozhat egy rosszul megtervezett túra. Vegyük figyelembe, hogy a gyerekek (úgy értem a fiatalabb 8-10 éves, vagy annál kisebb gyermekek) nem biztos hogy ugyanúgy bírják a tempót, sőt azt sem várhatjuk el, hogy ugyanolyan lelkesedéssel induljanak neki egy túrának mint mi, felnőtt fejjel. Cikkünk első fele erről szól, a másodikban pedig Bükfürdőről ajánlunk néhány programot.

Próbáljunk lazább programot tervezni, amibe az is belefér, hogy kimarad egy két dolog. Bármi történhet. Nem róható fel a fiatalabbaknak az sem, ha elfárad, és kicsit hisztisebb lesz. Ezt a dolgot általában akkor fogjuk tapasztalni, ha a program nem annyira gyerekbarát. Felnőtt fejjel biztosan izgalmas egy túra a hegyekben, vagy egy múzeum, de valljuk be, fiatalon ezeket mi sem élveztük túlzottan.

Persze ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen jó programot szervezni. A túra lehet nagyon is izgalmas, találjuk meg a gyermek érdeklődésének megfelelő pontokat. A múzeum is érdekessé válhat, ha valami olyan dolgot mutat be, ami iránt közösen rajongunk.

Ne szégyelljük megkérdezni a kölyköket arról, hogy mit is szeretnének csinálni. Mi az, ami érdekli őket, vagy mi az amit tényleg meg szeretne nézni? Egy iskolás már tud meglepően céltudatos válaszokat is adni ezekre a kérdésekre. Ha ismerjük az igényeket, rögtön tudni fogjuk azt is milyen jellegű szórakozást keressünk.

Családi programok Bükfürdőn

Hogy valami konkrét programot is ajánljunk, szerepeljen itt egy kis kedvcsináló hazánk egyik népszerű turisztikai célpontjához, Bükfürdő településéhez.

A család apraja-nagyja számára szórakozást nyújt a szezontól és időjárástól függetlenül használható Napsugár játszópark. A több részből álló létesítmény többszintes, változatos programokat, lehetőségeket és kihívásokat kínáló többszintű játszóházzal, illetve szabadtéri területtel várja a látogatók minden generációját. A legkisebbek számára is elérhető a tavasztól őszig üzemelő Kristálytorony, amely emlékezetes pillanatokat nyújthat például kötélpályájával, vagy a csodálatos kilátásával.

Szintén az egész családot várja a bükfürdői Sportpark. Itt június közepétől augusztus végéig, szerdától szombat délutánig, ingyenes sport és játékanimáció van, amely kellemes és szórakoztató aktív pihenési lehetőséget jelent a látogatók számára.

Különösen érdemes kihasználni a pénteki napot, hiszen ekkor a gyerekeket bővebb lehetőségek várják, mint például légvár vagy szakképzett animátor segítségével lebonyolított sorversenyek.

Emellett a Sportparkban 12 kültéri fitneszgép is várja a mozgásra vágyókat.

A Toboz Ottó ökotúra kalandor játék a természethez hozza közelebb a résztvevőket, itt felfedezhetik a környék természeti értékeit, illetve megismerkedhetnek a hely állat- és növényvilággal is.

A közeljövőben várható bővítések között szerepel egy családi kerékpárútvonal létrehozása is.

Mi legyen a következő lépés a kirándulás tervezésekor?

Tartsunk hát egy családi kupaktanácsot, mérjük fel először azt, hogy aktív vagy inkább nyugodtabb kirándulásra vágyik a család.

Cikkünkben inkább az aktív időtöltést támogató programokat javasoltuk. Akkor sincs azonban probléma, ha be szeretne valaki szúrni néhány nyugodtabb percet is. A környéken remek családbarát szállodákat is találhatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://salatafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr1914773232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása