Egy kis háztáji jöhet?
Hozzávalók
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál őrölt paprika
- két darab halászlékocka (mi személyszerint Knorrt használunk)
- 1,5 liter víz
- 1,5 kiló ponty (halszeletek)
- olaj vagy zsiradék ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 0,5 kiló gyufatészta
Különbségek a halászlé és a halpaprikás között
A szüleim a halászléhez hasonló módon készítik el a halpaprikás, a fő különbség közöttük az, hogy utóbbihoz sokkal több vizet szoktak adni.
A halpaprikás elkészítése
Első lépésként apróra fel kell szeletelni a vöröshagymát, majd az olajon/zsíron megpirítjuk. Rászórjuk az őrölt paprikát és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a halászlékockát.
Jól felforraljuk és megsózzuk, majd beletesszük a halszeleteket.
Körülbelül húsz - huszonöt percig kell főznünk lobogó tűzön, a lényeg, hogy folyamatosan forrásban maradjon a víz. Ha lejár az idő, tálalható is.
A tésztát külön főzzük meg. Fél kiló tésztához körülbelül három liter vízre lesz szükség, amelyhez egy kis sót és egy kanál olajat is hozzá kell adni. A tésztát körülbelül negyed óráig kell főzni, ezt követően lefedjük és állni hagyjuk még tíz percig. Ha kész, le kell szűrnünk.
A tálalást követően sózzuk, vagy adjunk hozzá csípős paprikát.
A kulcsfontosságú hozzávaló beszerzésében sokat segíthet a Sneci.hu horgász webshop. A kép forrása: [link]