Salátafüggő

Zöldlét, meg amit akartok

Halpaprikás

2018. augusztus 28. 22:21 - Zoli530

ponty.jpg

Egy kis háztáji jöhet?

Hozzávalók

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • két darab halászlékocka (mi személyszerint Knorrt használunk)
  • 1,5 liter víz
  • 1,5 kiló ponty (halszeletek)
  • olaj vagy zsiradék ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 0,5 kiló gyufatészta

Különbségek a halászlé és a halpaprikás között

A szüleim a halászléhez hasonló módon készítik el a halpaprikás, a fő különbség közöttük az, hogy utóbbihoz sokkal több vizet szoktak adni.

A halpaprikás elkészítése

Első lépésként apróra fel kell szeletelni a vöröshagymát, majd az olajon/zsíron megpirítjuk. Rászórjuk az őrölt paprikát és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a halászlékockát.

Jól felforraljuk és megsózzuk, majd beletesszük a halszeleteket. 

Körülbelül húsz - huszonöt percig kell főznünk lobogó tűzön, a lényeg, hogy folyamatosan forrásban maradjon a víz. Ha lejár az idő, tálalható is.

A tésztát külön főzzük meg. Fél kiló tésztához körülbelül három liter vízre lesz szükség, amelyhez egy kis sót és egy kanál olajat is hozzá kell adni. A tésztát körülbelül negyed óráig kell főzni, ezt követően lefedjük és állni hagyjuk még tíz percig. Ha kész, le kell szűrnünk.

A tálalást követően sózzuk, vagy adjunk hozzá csípős paprikát.

A kulcsfontosságú hozzávaló beszerzésében sokat segíthet a Sneci.hu horgász webshop. A kép forrása: [link]

Szólj hozzá!
Címkék: halétel

A bejegyzés trackback címe:

https://salatafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr3114208985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása